Z PÁNVE

Lívanečky

Nedávno jsem objevila na jednom blogu tyto skvělé lívanečky, které paní pisatelka dělá podle receptu, který dostala od neteře. Když jsem viděla jejich obrázky a četla popis práce, musela jsem je vyzkoušet a dnes jsem měla příležitost. Opravdu jsou výborné, a tedy šířím jejich...
+

Placičky z bramborové kašičky

    Placičky jsou takové zbytkové jídlo. Když zbude asi jedna a půl porce bramborové kaše, může se jako zbytek vyhodit, ale dá se znovu ohřát a sníst, dají se z ní udělat bramborové knedle, nebo připravit a usmažit placičky. Já jsem pro placičky.    Zbytek kaše...
+

Cuketa sladko pálivá

    Výborná příloha k masu, bramborám a možná i k rýži, ale to není odzkoušeno.    Stačí vzít cuketu, oloupat a širokou škrabkou na brambory z ní naškrabat široké nudle, které se osmaží na výpeku z masa /přírodní plátky/, nebo na olivovém oleji. Stačí...
+

Rýže s cuketou

    Nastává období cuketek a jejich různých příprav. Mám taky jednu cuketovou večeři, a tedy hurá na ni.    Uvařím klasickým způsobem hrnek rýže s přidáním trochu kari. Význam tohoto kroku spočívá hlavně v barevnosti a mírném ochucení. Zvlášť...
+

Vejce v mletém mase

    Nedávno jsem viděla nějaký cestopis a v něm si cestovatelé dávali jako specialitu vajíčko v mletém mase. Už nevím, jak bylo jídlo pojmenované, protože já sama znám asi tři jeho názvy. Proto jsem to dnes pojmenovala tak všeobecně. My tomu tak nějak říkáme už hodně...
+

Kuřecí a zelenina

    Toto jídlo přpravuji v elektrické pánvi někdy pro nás, někdy pro návštěvu. V každém případě však patří mezi mé oblíbené rychlovky na vaření. Sice to vypadá, že neznám jiné koření než kari, ale když ono je fakt moje oblíbené.     Kuřecí stehenní...
+

Maso se zeleninou a smetanou

    Jedna z mých oblíbených variací masa a zeleniny. Tentokrát opět podobně, ale přesto jinak.    Maso nakrájené na tenké proužky a ze dvě hodinky naložené v koření a olivovém oleji zprudka opeču na pánvi, přisypu sáček Jarní  zeleniny, kterou jsem rozmrazila...
+

Čevabčiči

    Čevabčiči je jídlo z mletého masa, připravované ve tvaru malých válečků - šišek. Nejčastěji se jí s cibulí, hořčicí, bramborami nebo chlebem, ale to přeci ví každý.Ale každý nemusí vědět, jak se připravuje, přestože jeho příprava je na rozdíl od našich...
+

Krkovička s nivovou omáčkou

    Krkovička je nakrájená na plátky a omáčka je z nivy, která je pěkně uzrálá a měkká, protože potom se pěkně rozpouští a vše je rychle hotovo.    Naklepané plátky masa okořením a dám odpočinout do olejového zábalu. Stačí na 2 hodinky. Když nastane ten...
+

Knedla s vajcama

    Už jsem viděla hodně obrázků s jídly, už jsem pročetla hodně receptů, ale zatím jsem nikde nenarazila na knedlu s vajcama alias knedlík s vejci. Přitom je to tak jednoduché a vynikající jídlo, vznikající převážně v momentě, kdy v ledničce zůstane kus knedle a jako...
+