Plněná tortila

Plněná tortila byla výborná, ale než jsem ji vyfotila, bylo málem po ní. Takže, co je potřeba? Potřeba je tortila, to je jasné, a potom něco do ní.

Něco do ní

Konce vepřových panenek, které se prodávají pod názvem palce, se nakrájí na větší nudličky, naloží se do libovolného koření na maso a trošky olivového oleje, a tak se nechají pár hodin, den, noc - dle potřeby, než se vloží na rozpálenou pánev s oliv. olejem, orestují se, k nim se přidají nakrájená sušená rajčata a dušená mrkev připravená předem. Vše se promíchá, ještě trochu porestuje a použije se jako náplň do ohřáté /na suché pánvi/ tortily, která se v závěru přehne napůl.

Mrkev

Nahrubo nastrouhaná mrkev se orestuje na oleji, osolí, opepří, okoření muškátovým květem a chvíli podusí.