Velikonoční nádivka

se peče na Velikonoce a má být oslavou zelených (jedlých) bylin. Letos jich ještě moc není, a tak jsem si vystačila s natí celoroční cibule, která už pěkně vyhnala své výhonky. Jenže kromě zeleného se do nádivky dává spousta jiných věcí, které jí vytvoří lahodnou chuť.

Nejdříve se nakrájí 5 starých rohlíků na kostičky, ty se zalijí asi dvoucentimetrovým plátkem rozpuštěného másla, s cca 1,5 dl mléka s 5 rozšlehanými žloutky, což se ochutí troškou vegety a možná i nějakou bylinkou sušenou. Také špetkou muškátového květu. Rohlíky tekutinu natáhnou a ještě se k nim přidají nakrájené bylinky zelené, asi 30 dkg nakostičkovaného uzeného masa a do této směsi se opatrně  vmíchá osolený sníh z 5 bílků.
Urovnáme do vymaštěné formy a na 180° pečeme ve vyhřáté troubě do vytvoření zlaté barvy na povrchu nádivky.